22 september 2013

Op weekend in je achtertuin

Al meer dan 15 jaar trekken wij eind september op weekend met enkele vrienden die in lang vervlogen tijden de zomers samen doorbrachten aan de Belgische kust.  Elk jaar wordt dit voor ons een aangenaam weerzien en gezellig samenzijn, maar vooral de vele kinderen die er ondertussen stuk voor stuk bijkwamen, kijken hier enorm naar uit.
De locatie viel alvast bij iedereen heel erg in de smaak !  We vertoefden midden in een oase van rust, mét heel veel speelgelegenheid voor de kinderen.  Meer moet dat eigenlijk niet zijn ... maar een randactiviteit is natuurlijk wel mooi meegenomen.
Op zaterdagvoormiddag trokken de papa's er met mountainbike en kind op uit om de omgeving te verkennen terwijl de mama's zich achter hun naaimachines nestelden in de polyvalente ruimte van de Boskabanne.  U mag één keer raden wie er zich dit jaar opgegeven had als organiserend comité.  Alle machines werden "ingestikt" aan de hand van een pittenkussentje. Want "geen naaiervaring vereist" was dé voorwaarde die instant met succes onthaald werd door alle mama's.
Op zaterdagnamiddag genoten we van het groen en de rust in de Kalkense Meersen nadat het veer ons vanuit Schellebelle veilig naar de overkant had gebracht.  En nadat de kids genoten hadden van hun eigen georganiseerde kinderdisco trokken de mama's weer gemotiveerd richting naaihoekje terwijl de papa's zich  rond de vuurschaal installeerden.  

 

Er werd heel hard doorgewerkt.  De rokjes die er eerst op patroonpapier veel te klein uitzagen - tot duidelijk werd dat alles op de stofvouw gespeld diende te worden - begonnen er 's nachts al veel meer als een rokje uit te zien.  Toegegeven, er werd bijna een rokje aan zij-, boven- en ondernaad in één keer doorgestikt, of de schaar werd een goede vriend en knipte al eens een naad op de stofvouw door (gelukkig was er nog stof genoeg over en kon dit nog opgevangen worden), maar het was vooral bewonderend genieten van alle fasen die zonder hindernissen werden genomen.  Op zondagochtend werden de rokjes verder afgewerkt en assisteerden we nog even de twee oudste meisjes die hun eigen rokje zelf in elkaar wilden steken.  


En in het laatste uur voor vertrek stikte ik nog even in een sneltempo zes zoompjes om ... maar uiteindelijk kon iedereen wel blij met zijn eigen handgemaakte rokje huiswaarts trekken.


Hadden jullie het schattige mini-rokje maatje 74 opgemerkt voor het allerkleinste meisje van de hele bende ?
En op de vraag "hoe poseren échte modellen ?", krijg je ... een duidelijk verschil tussen jonger en ouder ...


Volgend jaar zijn de spoedverpleegkundigen onder ons midden aan de beurt.  Hier wordt alvast een verzoek ingediend voor een workshop reanimatie op kindermaat ...

17 opmerkingen:

 1. Waauw, dat ziet er nu echt zò plezant uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik noteer : de Boskabanne - ideale locatie ! Naaien op weekend - ideale activiteit !
  Echt geweldig !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O dat ziet er nu eens een schitterend weekend uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat zag er een fantastisch weekend uit precies :-). En eentje dat zal blijven hangen, telkens ze hun rokje zullen aantrekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een leuk weekend zeg!! mmm zag er supergezellig uit. leerrijk & onder vrienden; een ideale combinatie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, zo zalig zeg! Ben altijd jaloers als ik hoor van zo'n vriendenweekends...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk, en dat het blijft bestaan, zo mooi, vriendschap, samen tijd doorbrengen... Op naar volgend jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat ziet er uit als een heerlijk weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Aan het resultaat te zien ben jij een geweldige lesgeefster :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die meiden hebben de tijd van hun leven beleefd, super om zien hoe ze staan te stralen met hun rokjes. Dikke pluim voor zo'n tof weekend

  BeantwoordenVerwijderen