12 december 2014

Mijn 10 van 2014

Ik zag een stokje passeren en hop, plots kwam het al mijn richting uit.  Onverwacht eigenlijk, want we moeten daar eerlijk in zijn ... ik heb niet de gewoonte mijn Canon overal mee te sleuren, mijn telefoonding is te zwak om snel paraat te zijn op cruciale momenten en wordt op den duur zelfs niet meer boven gehaald en mijn (straks) beide tieners laten zich niet meer zomaar overal fotograferen.  In hun ogen neem ik veel te veel foto's ... persoonlijk vind ik dat heel erg meevallen.
Mijn 10 van 2014 werden 10 favoriete momenten van 2014.  En ja, ik koos echt wel voor momenten, momenten waar ik niet altijd de meest favoriete foto uithaalde, om privacy redenen, maar die allemaal verwijzen naar mooie momenten.


Vorig schooljaar gingen we voor de tweede maal skiën met de jongens.  Een vakantie waar ze enorm naar uitkeken.  De winter van 2014 was karig met zijn sneeuwval, ook in Winterberg, maar dat kon de skipret niet bederven.  Enkele dagen brachten we op de (voornamelijk) kunstsneeuwpistes door en kwamen vooral filmpjes in het archief terecht, maar die laatste dag werd gewandeld, gerodeld en  ... gesleed. 


Deze zomer.  Hun nichtje kwam enkele dagen logeren.  Hun nichtje ... die hun harten gestolen heeft.  Volledig.  De ouste gedroeg zich zoals het een grote verantwoordelijke neef betaamt en week amper van haar zijde.  Hij had zelfs bijna een verjaardagsfeestje bij zijn goede vriend afgezegd om toch maar maximaal van haar aandacht te kunnen genieten.


Inpakken om op weekend te vertrekken.  Een moeder die al zenuwachtig over en weer begint te lopen om alles op tijd klaar te hebben ... en dan plots plooit hij zich helemaal dubbel in die tas.We trokken deze zomer naar de Champagnestreek en ondanks het feit dat we twee keer "overvallen" werden door een indrukwekkend onweer genoten we met volle teugen. Van alle rust tijdens deze vakantie, van de uitgebreide fietstocht over de heuvels met zijn prachtige vergezichten en de oudste zoon die maar niet genoeg kon krijgen van het fietsen, van de jongste zoon die zoveel enthousiasme vertoonde in de zelfpluktuin in de buurt dat het er bijna op leek dat hij de klik zou maken en meer groenten zou gaan eten, en ook van alle afstapmomentjes tijdens de fietstochten ...Typisch.  De jongste krijgt het plots (liefst rond bedtijd en midden in een schoolweek) in zijn hoofd dat hij in een tent wil slapen en sleurt zijn oudere broer al fluisterend mee in het complot.  Zo'n half uur later hebben ze elk in hun kamer zo'n strandtentje staan voorzien van hoofdkussen, dekbed en knuffels.  Resultaat : beiden starten de nacht op de grond (!) in hun respectievelijk tent.  De oudste ligt er drie nachten later nog in.  De jongste ligt binnen het uur opnieuw in zijn eigen zachte warme bed.Ons jaarlijks weekend met "de zeebende".  Niet de beste foto van dat weekend, verre van ... maar ondertussen kijken niet alleen wij er jaarlijks naar uit, maar de kinderen misschien wel des te meer.Ons karakterbeestje van de twee tijdens één van de mooie dagen van de herfstvakantie.  In combinatie met een gestolen dagje verlof genoten we van een herfstwandeling in de Vallei van de Serskampse beek.Onze volleyballertjes.  Geen enkele training is hen te veel.  Vooral dankzij een gemotiveerde talentvolle coach.  Een serieuze aanpassing was het voor ons - weekends die ingevuld worden afhankelijk van de agenda van de jongens en waarbij je als ouder moet ondergaan - maar zo fijn is het om te zien hoe ze week na week steeds beter gaan spelen en stralen bij winst.Het komt niet vaak voor dat huiswerk niet in de studie gemaakt wordt.  Die zeldzame keren thuis gebeurt dat aan de salontafel ... euhm ... met een moeder die in de zetel zit te prutsen met de instellingen van haar Canon.  Zo trots op mijn twee zonen.

Hilde, Saskia en Sofie.  Jullie krijgen van mij het stokje.  Zin om ons te laten meegenieten van jullie favoriete foto's van 2014?


13 opmerkingen:

 1. Die foto in die zak! Hilarisch! :-D Houdini-gewijs! En die tent-streken, oo wat kijk ik er al naar uit, naar het moment dat ze hier zoiets gaan vragen. Voorlopig houden ze het op mama's bed ;-) . Mooie mannen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk overzicht. Fijn als je kan terug kijken op een leuk jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zien er fijne herinneringen uit! Leuk dat we mochten meegenieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schitterend, ik krijg het er warm van, van jouw herinneringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is een overzicht van pure herinneringen, al dan niet voorzien van een 'kunstfoto'. De herinneringen blijven zo wel in je hart hé. Ik zalje uitnodiging aangaan,Jo, maar dan moet ik me eerst eens uit mijnen pyama 'pellen' , foei Saskia , maar wel keigoed geslapen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In die zak vin ik een toppertje, leuk overzicht van het jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie herinneringen, Jo! Het geluk straalt uit je foto's! En dank je wel voor het stokje :-). Ik probeer in de loop van de kerstvakantie eens werk te maken van het doorzoeken van mijn 2014-foto's naar mijn 10 mooiste geluksmomenten van het voorbije jaar :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toch plezant om in jouw jaartje te mogen binnengluren!

  BeantwoordenVerwijderen