30 augustus 2015

Mon Depot en de stoffentest

Beeld je even in.  De zomer van 2015.  Die prachtige warme zomer van 2015.  Middenin die zomer kreeg ik (bijna) letterlijk onder de stralende zon op Île de Ré een mailtje van Katelijne van Mon Depot of ik zin had om een winterse wollen stof uit te testen.  Ook al had ik op dat moment nog geen zin om stil te staan bij de komende winter, toch was ik meteen heel enthousiast !


Zo gezegd, zo gedaan.  Mijn hersenen begonnen op volle toeren te draaien.  Al fietsend op dat prachtige eiland werden mentaal een aantal patronen overlopen.  Er was er eentje bij dat al heel lang op mijn verlanglijstje stond en dat ik vroeg of laat nog eens tot uitvoering wou brengen.  Na wat overleg met Katelijne was het beslist.  Het zou de Woodland Stroll Cape van Oliver + S worden.
Geen mantel deze keer die tot de lange termijn projecten kan gerekend worden, maar een cape die op een namiddag in elkaar kon gestoken worden.  Dat in elkaar steken gebeurde trouwens bij de Maurice Coffee Bar in Antwerpen, samen met An, Judith, Sylvia en Katelijne.
Een cape ook in een dikke wollen stof van het Italiaanse merk Amelia Milano. Een cape die zeker regelmatig zal boven gehaald worden komende winter, de kwaliteit van de wol voel je zo en wordt echt wel tot deze van de warme soort gerekend.  Ik overwoog om een laagje wattine toe te voegen tussen buitenstof en voering, maar liet dit uiteindelijk achterwege.


Ik combineerde deze keer voornamelijk met bordeaux tinten, mij baserend op de prachtige knopen die ik ooit eens cadeau kreeg van haar.  Maar eigenlijk leent deze grijzebruine wollen stof zich ertoe om met heel veel kleuren gecombineerd te worden.Vanavond om 20 uur gaan alle nieuwe winterstoffen online bij Mon Depot.  In afwachting kun je al een kijkje nemen bij An van de PaspelpoezenSylvia van Lily en Woody, Judith van Dietemiet en Katelijne van Mon Depot want ook zij maakten stuk voor stuk pareltjes ... en niet alleen voor zichzelf.Een welgemeende dikke merci aan Katelijne van Mon Depot voor deze fijne ervaring.  Ik genoot met volle teugen, niet alleen van de gezellige naaidag, maar ook van de fotoshoot.  Alle foto's werden genomen door Frieda Vanhauwert, de huisfotograaf van Mon Depot.  Het gebeurt niet vaak dat ik voor de lens kom te staan en ook deze keer was het wat onwennig voor me.  Frieda deed een  schitterende job, dikke merci voor de mooie foto's!32 opmerkingen:

 1. Echt knappe foto's zijn dat! Vooral die eerste: zulke spontane glimlachjes kunnen vangen is een talent. Net als naaien dat bij jou is :) Ik ben alvast overtuigd, vanavond bestel ik!
  En jouw cape en accessoires, die gaan alvast perfect passen bij de bordeauxpaarse Nina culottes! Jo, jij wordt de hipste van het najaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je geeft geen onwennige indruk op de foto's. Integendeel! Je straalt in je cape. En het bordeaux en grijs passen ontzettend goed tegen de grijs en groene achtergrond. Knap gedaan (cape en fotoshoot)!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallooooo wat een fotomodel ben jij !!!!.zo mooi jong !!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's, mooie cape, (zou ik ook nog durven maken) Je hebt dat goed en mooi gedaan. Je straalt echt op die foto's. !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi mooi mooi! Je bent een talent voor de camera, Jo!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt mooi, Jo! Je toont echt heel ontspannen als model. En dan vind ik nog dat je de mooiste foto niet gebruikt hebt 😊 (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waw Jo, wat een stralende foto's. En die cape gaat je geweldig goed af! Wat een mooie reclame voor Mon Depot.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. knappe cape, mooi gecombineerd en supermooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldige foto's! Je bent zo mooi! Die op de trap is mijn favoriet!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jo, je straalt! Het hoedje en de sjaal staan je ook wonderschoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hele mooie kleuren combi, lijkt mee heerlijk zo'n cape!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel tof gedaan die cape, lekker origineel. En weeral zo mooi afgewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een stralende Jo! In een echte Jo mantel! Heerlijk om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jo je maakte een toppertje! wat een pracht van een cape! veel hartjes daarvoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Supermooi, Jo! En dat modelletje zoek ik al een tijdje dus ik ga eens kijken hoe en wat. Je zal veel geniet hebben van je cape-mantel!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een plaatje Jo! Echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Prachtig gedaan Jo, zowel het naaien als het model zijn! Fijn je te leren kennen!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mét accessoires, mooi totaalplaatje hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Haha, nu ben ik gerust dat de foto's niet op de bloedhete dag gisteren getrokken zijn :-). Heel mooie outfit en wat zie jij er ongelooflijk goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Supermooie cape, jij gaat geen kou hebben komende winter.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. ook dit vind ik een mooike (zag net die van An) en idd combineerbaar met vele kleuren!
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Prachtig! Het doet wat 'retro' aan maar met de najaarskleuren van 2015. Die cape vind ik super!
  P.s.: je staat mooi op de foto, je straalt.

  BeantwoordenVerwijderen