27 mei 2016

Wear your own Brand - Manel Prints

Misschien had je het al gezien, of misschien ook niet, maar sinds kort prijkt in de rechterzijbalk van mijn blog het prachtige logo van Manel PrintsManel ontwerpt stoffen en behang - voornamelijk voor kinderen - volgens de principes van Slow Design. Slow Design houdt ondermeer in dat Manel steeds zoekt naar de meest kwalitatieve en duurzame grondstoffen, zoveel mogelijk lokaal produceert en de klant zo dicht mogelijk bij het ontwerpproces betrekt. 
Olu is de textielontwerpster achter Manel.  Neem zeker eens een kijkje hier en kom alles te weten over Olu, Manel en alle mogelijkheden ! 


Enkele weken geleden vroeg Olu me of ik wou meewerken aan één van haar totaalconcepten "Wear your own Brand".  Olu ontwierp stof voor De Punt, een groeiplatform voor ondernemen, op basis van hun logo.  Ik mocht een prototype-hemd naaien dat later zal aangewend worden als uniform-hemd.
Alle bijkomende info omtrent dit concept "Wear your own Brand" kun je hier terugvinden.


Het logo van De Punt werd zo aangewend dat de stof in vier richtingen kon gebruikt worden. We kozen voor matte eenvoudige knopen als aanvulling.  Neutraliteit was hierbij een must zodat het logo op zich het best tot zijn recht zou komen.


De wederhelft was alvast heel enthousiast over dit hemd en zou het zelf ook wel meteen willen dragen.  Maar ook bij De Punt was men enthousiast en wordt het hemd zelfs straks aangetrokken tijdens het feestelijk openingsweekend van de nieuwbouw. 


17 opmerkingen:

 1. Waaw, dus je hebt even een werkoutfit gemaakt? Proficiat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superconcept en dat is wel het mooiste uniform dat ik ooit gezien heb!!! Prachtige details in het hemd en de knoopjes passen er perfect bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh Jo!! Je mocht meewerken aan zo'n mooi concept, ze hebben er absoluut de beste uitgekozen!
  Prachtig hemd <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een schitterende uitvoering van een prachtidee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, professioneel! Ik begrijp wel dat ze jou hebben gevraagd! Ziet er mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, wauw, die details! En super draagbaar, helemaal niet logo-achtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, perfectie! Nu ga je gevraagd worden om de hemden te maken voor heel het bedrijf ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Alweer tot in de puntjes afgewerkt! Schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ken Manel en ben altijd onder de indruk van de ontwerpen. En de manier van werken is natuurlijk ook fantastisch. Dit stofje is geweldig!! Heel mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. toch fijn als ze weten bij wie ze moeten zijn om een schoon hemd te bekomen :-)
  een mooi-ke!!
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen