17 augustus 2016

Let's go swimming - Manel Prints

Een tijdje geleden vertelde ik jullie al over Manel Prints en haar concept Slow Design.  Deze keer ging ik echt aan de slag als Slow Ambassador - wat klinkt dat chic !  Olu van Manel Prints liet mij eerder al weten dat er zeker prints zouden komen die (prille) pubers ook zouden kunnen bekoren.  En ja hoor, ook al leert de ervaring mij dat ik tegenwoordig de goedkeuring van de zonen nodig heb vooraleer ik voor hen aan de slag mag gaan, deze badpakkenstof werd meteen enthousiast onthaald door de oudste zoon.


Ik mocht aan de slag met een paneel van één yard badpakkenstof die de naam 'Peixe' kreeg - Portugees voor vis.  Kijk maar eens goed ... zie je ook al die kleine visjes in oranje- en geelschakeringen?


Tot nu toe had ik absoluut geen ervaring met het naaien van swimwear.  Dus nam ik er voor alle zekerheid alvast een nieuwe stretchnaald bij en gebruikte ik een flauwe zigzagsteek om al heel snel vast te stellen dat het verwerken bijzonder vlot verliep !  Zelfs sukkelen met een tweelingnaald liet ik achterwege en ik doorstikte met een coverlocksteek die zich standaard op mijn naaimachine bevindt.
Bovendien was ik aangenaam verrast over de stevigheid van deze badpakkenstof.  Deze zwembroeken hoefden helemaal geen voering, want de stof schijnt absoluut niet door.De oudste zoon is helemaal in de ban van de Olympische Spelen en wou absoluut een zwembroek zoals Pieter Timmers.  Dat deed mij meteen aan het vertrouwde Cisse patroon denken.  Het was een beetje gokken naar de maat aangezien beide zonen zich amuseerden op kamp terwijl ik de zwembroeken naaide.  In een confectiemaat draagt de oudste zoon tegenwoordig broeken in maat 140 en ik weet dat hij zich net niet meer in zijn grootste katoenen Cisse weet te wurmen.  Dus hertekende ik de Cisse naar een 140 en hoopte dat dit zou passen.  Aangezien ik nog ruim voldoende stof over had voor een tweede zwembroek, mocht ik er ook eentje voor de jongste zoon naaien, al werd het deze keer een kortere versie.  Uiteindelijk zijn de zwembroeken wat aan de ruime kant, maar dat kon mijn zonen echt niet deren !  Zij waren elk supercontent met hun eigen unieke exemplaar !


Weet je wat trouwens een extra surplus is aan zo'n yard (ecologisch) bedrukt stofpaneel ?  De witte rand kon ik perfect gebruiken als beschermflapje voor binnenin.  Handig toch ?  En volgens mij krijg je zelfs met gemak drie gewone zwembroeken uit zo'n paneel, ook in grotere tienermaten.Unieke zwembroeken vroegen natuurlijk om specifieke foto's.  Dus trokken wij afgelopen zondag naar het zwembad in Nieuwpoort en terwijl iedereen waarschijnlijk genoot op het strand en van de zee, hadden wij zowat een zwembad voor ons alleen ter beschikking.  De zonen konden hun hart volledig ophalen en bleven gewoon duiken of lieten gans hun turnrepertoire passeren op de springplank.  
Mocht je nog twijfelen ... de zwembroeken werden hier grondig getest en volledig goedgekeurd !  Ik weet nu al welke zwembroek er volgend schooljaar telkens in die zwemtas zal gestopt worden.


En ... wat denken jullie, verdienen ze ook geen zilveren medaille? #vetteknipoog


Bekijk je graag eerdere creaties van de andere Slow Ambassadors ?  Klik dan zeker door op onderstaande linkjes :
Lily en Woody - jurkje in 'Meanwhile below the Surface' -Basic Cotton
nononsonsmoms - hemdje in 'Meanwhile below the Surface' - Basic Cotton
Lily en Woody - badpakje in 'Meanwhile below the Surface' - Swimwear
Emma en Mona - tankini en bikini in 'Meanwhile below the Surface' - Swimwear
nononsonsmoms - top en shirt in 'When Leaves become Birds' - Athleisure


24 opmerkingen:

 1. Dat zijn nog eens originele zwembroeken! Van mij krijgen jouw zonen elk een medaille!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De zonen hebben zich uitgeleefd in het zwembad, jij achter je naaimachine en met je fototoestel! Nice work! (En niet gemakkelijk om bij kunstlicht te fotograferen in een binnenzwembad, dus goe gedaan)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jozefien, Olu van Manel Prints was zo lief om te foto's achteraf nog wat bij te werken ... dus alle credits zijn voor haar :-) Maar dikke merci !

   Verwijderen
 3. Zalege zwembroeken seg en wat een schoon, toffe foto's!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van krijgen jullie zelfs een gouden medaille, knap werk zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het lijkt wel of jullie dat zwembad hadden afgehuurd.
  Super origineel, seg om zelfgemaakte zwembroeken te dragen, heel mooi! Net als de foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Superfoto's! En broeken ook, trouwens.zelf zwemkleding naaien. Tjonge!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ze verdienen absoluut ook een medaille en de mama ook voor haar knappe prestatie 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ze verdienen absoluut ook een medaille en de mama ook voor haar knappe prestatie 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben geweldig fan van je foto's! Fotograferen in een zwembad en zo'n lichte beelden verkrijgen, ik zie het mij nog niet doen. Dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waw, de max! Al snap ik niet helemaal wat je met de witte rand gedaan hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In sommige zwemshorts zit zo'n apart voeringshortje, of in zwembroeken ook zo'n voeringflapje vooraan ... om alles goed te beschermen ;-) en het laat ook geen doorkijk toe (al was dat laatste hier niet nodig, ik wou gewoon dat het er als een 'echte' zwembroek uitzag, dus ook met striklintjes binnenin)

   Verwijderen
 11. Machtig! Prachtfoto's en onwaarschijnlijk mooie zwembroeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtige zwembroeken! Ze verdienen - net zoals de jongens - een gouden medaille.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Voor allen een medaille! Knappe zwembroeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel tof deze unieke zwembroeken met toffe print. Van mij krijgen ze goud ! De jongens hé en dan hun zwembroeken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De Pieter Timmers versie is echt supertof! En geweldige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Jo! Wat blogachterstand aan het inhalen ;-) en straks mijn bloesje helemaal afwerken!
  Mag ik eerst eens stoefen met je beide zonen, wat een duiktalenten. Matteo is op weg om dat ook te worden maar moet nog wat finetunen!
  Matteo is er voorlopig nog redelijk gerust in, maar heeft toch ook al voorkeuren. Eigenlijk moet ik gewoon wat ik zelf minder mooi vind onderaan de stapel leggen, hij neemt toch altijd het bovenste van de stapel :-).
  Op reis wel enkel zwemshorts, geen zwembroeken meer en dat was de eerste keer. Maar zo'n zwembroek zou hij wel smaken voor het zwemmen in het plaatselijke zwembad. Hij houdt ook wel van een kleurrijke zwembroek (net als zijn mama)!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Waw, prachtige zwembroeken in een prachtige stof! Die visjes zijn super. Ik vind het helemaal geweldig dat ze zelfgemaakte zwembroeken hebben! Op naar goud!

  BeantwoordenVerwijderen