30 oktober 2016

Een rugzak

Eigenlijk was ik niet van plan om ooit nog een rugzak zelf te naaien.  Het is inderdaad redelijk wat werk, maar ik ben gewoon geen 'tassennaaister'.  Echt niet.  Als ik een hele duidelijke handleiding ter beschikking heb, dan valt dat nog een beetje mee ... maar we moeten daar eerlijk in zijn, zelf zo'n tas - of rugzak in dit geval - ineen steken is eigenlijk niet aan mij besteed.


Feit is wel dat hij zijn vorige rugzak intensief gebruikte.  Hij kan die zelfs nu nog gebruiken, want hij droeg altijd veel zorg voor zijn rugzak.  Alleen is die rugzak ondertussen wat te klein geworden.  Hij gebruikte dus een tijdje een gratis exemplaar dat hij ooit bij één of andere tombola cadeau kreeg, maar dat ding begaf het al vrij snel aan de schouderriemen ... en dus vroeg hij of ik hem geen nieuwe rugzak wou maken.  
Dat kon ik toch niet weigeren ?  Zeker omdat hij niet vaak iets handgemaakts vraagt.

 

Over het maakproces van de rugzak kan ik eigenlijk niet veel (zinnigs) kwijt.  Ik maakte een rugdeel op basis van de afmetingen van het kapotte exemplaar en knipte geleidelijk aan tijdens het maakproces nieuwe patroondelen bij.  Ik recupereerde ook de schouderriemen, maar overtrok die vooraleer ik ze vastmaakte.  Gelukkig verzekerde hij me vooraf dat zijn nieuwe rugzak daarom niet helemaal hetzelfde moest zijn als het kapotte exemplaar ... een alziend oog zag immers al lang dat het voorvak op z'n minst nogal raar is uitgevallen, met een rits die helemaal bovenaan zit.  
Dat was ook meteen de eerste opmerking die ik van hem kreeg toen ik zijn rugzak toonde ... maar gelukkig vindt hij dat helemaal niet zo erg ...19 opmerkingen:

 1. Geweldig!!! Voor een niet-tassen-maakster heb je dat beter dan goed gedaan;

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meer dan geslaagd! En dat hij tevreden is, is het aller-belangrijkste!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan alleen maar bewonderend kijken... als kledingnaaister die regelmatig tassenmateriaal koopt en dan drempelvrees krijgt....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De zoon, de rugzak, het voorvak. Allemaal u n i e k. Ze passen zo mooi samen, dat je nog een fotoreportage als toetje krijgt. Chapeau.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. knap zeg... ik zou eerder voor een nieuw gekocht exemplaar zijn want tassen naaien is tot nu toe nog altijd niet echt mijn ding

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Knap gedaan! Ik zou er zelf niet aan beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik vind dat nog altijd zeer bewonderenswaardig, zelfgemaakte boekentassen en rugzakken! deze is supermooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Chique toch! En wat grappig, ik zag jouw blognaam en die foto en het eerste wat ik dacht was 'amai dat is echt een madam die dat goed kan, tassen naaien!'

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Amai, knap dat je toch ging voor een zelfgemaakt exemplaar ook zijn tassen naaien niet jouw ding. Tof dat jouw zoon er zo zuinig op is en er goed zorg voor draagt, hij zal meegaan dan !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Idem dito hier als het op tassen aankomt!
  Zo charmant om het werk van mama het meest te waarderen.
  Enne wat een stoere kerel op prachtige foto's.
  👍

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik waagde mij er ook nog niet aan maar ik weet wel dat mijn dochters een dergelijk modelletje ook zouden zien zitten! Chapeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik volg jouw mening: ik ben ook totaal geen tassenmadam (om zelf te maken hé, wel om te kopen :) )
  chapeau,Jo want deze is echt top

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hij is in ieder geval wel heel erg mooi geworden! Het is een ideaal stofje voor een stoere rugzak.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Amai, en toch waag je je er aan! Knap! En heel mooi resultaat!
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik denk dat je jezelf gerust een tassennaaister mag noemen. Wat een mooie en coole rugzak!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Toch een hele mooi hoor!
  Ik ben oorspronkelijk ook niet zo'n tassenmaakster, maar ik vind wel, hoe meer je het doet, hoe vlotter het toch begint te lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik denk dat die rugzak nog veel jaren met plezier zal gebruikt worden.
  Zie hem daar eens zo fier zitten. Ge hebt gescoord hoor Jo!

  BeantwoordenVerwijderen