20 januari 2017

Happy birtheo !

 
 


Ja, u leest het goed !

Vandaag zetten we symbolisch het prachtige hemdpatroon Theo van Zonen 09 in de kijker.

Vandaag zingen we luidop met z'n allen in naaiend blogland van      h a p p y       b i r t h e o.

Vandaag is Sharon, de oprichtster van Zonen 09 jarig.  


Elke zonenmoeder met naaimachine (of stikkende moeder tout court) kent ondertussen wel Zonen 09 en de prachtpatronen die steeds opnieuw door Sharon ontworpen worden.  Het aantal patronen met Zonen 09-label groeide de afgelopen jaren steeds verder en verder en ondertussen kunnen we onze kleinste jongens al van kop tot teen in een Zonen-09 kledingstuk hullen.  Maar Sharon leerde niet alleen gans Vlaanderen naaien, neen, zelfs tot ver buiten de Vlaamse grenzen ging men al met haar patronen aan de slag.  En nadat ze ons stap voor stap wegwijs maakte hoe we een écht hemd konden stikken voor de kleinste telg in de familie, hoeven zelfs onze tienerzonen en eigenste wederhelften niet langer op hun honger te blijven zitten !  Zonder vrees en met een beetje geduld kan elke naaister nu ook hen voorzien van een handmade hemd.Ik ging aan de slag voor de oudste zoon en kopieerde schaamteloos haar prachtige voorbeeld.  Zijn ogen volgden mee op het scherm toen haar volwassen Theo passeerde en hij gaf meteen aan dat hij ook zo'n hemd wou voor kerst.  Ik kon de agenda niet meer afstemmen op zijn wensen, maar kreeg het net af tegen oudejaarsavond ... Toen ik het inpakte richting feestbestemming moest ik echter vaststellen dat ik erin geslaagd was om de mouwen er achterstevoren in te zetten.  Iets wat hem absoluut niet kon deren, maar ondertussen werd het tornmesje erbij gehaald en de mouwen er deze keer juist ingestikt.


Ik nam de grootste maat binnen het tienergamma van Theo.  Sweaters en T-shirts genieten tegenwoordig zijn voorkeur en aangezien de endocrinoloog ons liet weten dat hij, iets trager dan zijn leeftijdsgenoten maar wel nog ruim op tijd net zijn groeispurt heeft ingezet, wou ik dat hij dit hemd nog eens zou kunnen dragen na oudejaarsavond.Het werd een eenvoudige Theo, maar wel met de typische hoekjes ... al vallen die niet hard op in dit druk katoentje.


Sharon,  

h a p p y    b i r t h e o 

to you !
Geniet ervan !


Benieuwd naar alle verjaardagswensen ?  Klik dan zeker eens op deze links :


 

15 opmerkingen:

 1. ♥ voor het maaksel, voor de zoon en voor het patroon... maar nog meer voor het goede nieuws. Wat zeg ik, ik doe er zowaar een vreugdedansje van!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoera voor Sharon ! Hoera voor de zoon ! Hoera voor het hemd !
  En het schaamteloos kopiëren is geheel wederzijds ;-) Het kan nog "even" duren, maar heb er ook nog een in petto :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. amai dat is schoon seg!! Had ik dat geweten ik naaide ook mijn favoriete patroon nog eens met plezier :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super mooi ook de stof. Je zoon staat er kei goed mee!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe tof en wat een prachtige Theo!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Blij nog nog eens een hemd van jouw hand te zien en het is weer een topper!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Knap! En die kijkers van hem matchen perfect met de stof 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Schoon exemplaar van dat top patroontje..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dank je wel lieve Jo om hieraan mee te werken en mij via de social media weg zijn fijne verjaardag te bezorgen. Jullie bezorgden me een erg warm gevoel, eentje dat er echt niet zomaar komt. Ik koester dit verjaardagscadeau voor altijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zoals steeds weer een pareltje van een hemd! Hopelijk draagt hij het veel, ondanks zijn voorkeur vor t-shirts en truien!

  BeantwoordenVerwijderen