11 oktober 2017

Breimodus on ... én een extraatje !


De laatste weken stonden hier in het teken van breien.  
Ik liet mij inspireren door deze trui, maar wou graag eens een knopenpad op de schouder.  Daarom baseerde ik mij op het patroon van de Maloy trui uit de laatste editie van LMV, maar liet de kabels achterwege.  Ik nam wol erbij die al lange tijd op zolder lag en herberekende hier en daar wat zodat mijn oudste zoon erin zou passen.  En kijk, het kwam helemaal goed !
Ook al gaf hij vooraf aan dat hij liever sweaters draagt en dan nog liefst modellen die eigenlijk veel te ruim zitten voor zijn smalle lijf, toch is hij tevreden met zijn gebreide exemplaar, want "als jij nu eenmaal graag breit, dan zal ik die trui ook wel dragen", zei hij.  Hij heeft een leeftijd bereikt dat ik dat eigenlijk niet meer mag zeggen, maar 't kan toch zo'n schatje zijn ...Maar ik had nog een extraatje voor u in petto.  
Evelien Cabie, of misschien beter bekend als dé auteur van de bestsellers '200 jurken', '200 shirts' en sinds kort ook van '200 rokken & broeken', organiseert de grootste naaidate ever !
'Naais to meet you' is een beetje zoals komen eten, maar dan zonder camera's of puntentelling.  Gewoon gezellig bij iemand uit je buurt een namiddagje naaien, met mensen uit je buurt.  Wil je graag gastvrouw zijn, dan kan dat, maar je kan je ook gewoon als gast inschrijven.
Dus ben jij nog vrij op zondag 29 oktober 2017 van 14u tot 17u, rep je dan gauw naar hier want je hebt nog maar enkele dagen tijd om je in te schrijven !  
15 opmerkingen:

 1. Echt een heel mooie trui en echt lief (sjjjt niet zeggen ) dat hij hem voor jou wilt dragen, die zal populair zijn bij de meisjes met zo'n gouden hart

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schoon ! Ik ben helemaal weg van het 'tweed'effect ! Het naais to meet jou idee vind ik fantastisch, maar ik weet nog niet of ik kan op die datum... ik heb wel nog tijd om in te schrijven zie ik, dus misschien ?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ow zeg, da's de allerschoonste zonentrui die ik al gezien heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een modellenposes zeg. En wat een zalig mooie trui!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachttrui! En wat staat hem die beeldig! Wauw wauw wauw, respect!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw joh hoe schoon is deze trui!!
  ik wou dat ik da ook kon he, ik ga me er toch eens moeten op toeleggen... met ne sjaal ofzo dan he :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En dat past weer als gegoten he! Jij laat "herberekenen" zo heerlijk simpel klinken. Ik heb helaas twee linker breinaalden :) En superbedankt voor de reclame he! De teller van het aantal inschrijvingen is alweer gestegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jawadde. Ik zie enkel een hele toffe trui gemaakt Door een talentvolle dame 😉

  BeantwoordenVerwijderen